Футболните мачове у нас ще са без публика до пролетта

13:10, 21 ное 20 / Политика 25 2067 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Футболните мачове в България ще са без публика до пролетта, съобщи министърът на спорта Красен Кралев. Той изрази разочарование от "демонстративното поведение" на част от запалянковците, което по думите му е довело до решението за затваряне на стадионите.

"Видя се, че на места мерките се спазваха безупречно. Но също така се видя, че има фенове на няколко клуба в България, които демонстративно не спазваха мерките - не се слагаха маски, не се спазваше отстоянието. Аз съм категоричен, че ако мерките се спазват - ако има две седалки между хората, ако те са с маски и не си крещят в лицата - риск от зараза няма. Имаше демонстрирано неуважение към компромиса, който направихме. Затова се стигна до това решение", каза Кралев пред  Дарик радио.

 

Здравното министерство препоръча отлагане на конгреса на БФС

 

Министърът посочи, че изключението за "София оупън" е било направено, защото "тенис публиката има съвсем друго поведение". По думите му развоят на турнира е показал, че решението е било правилно.

"Не може да се мисли по-рано от март месец за отваряне на стадионите. Така или иначе първенствата спират през зимата. В зависимост от ситуацията, при подновяването на футболния сезон през 2021 г., ще се вземе адекватно решение", категоричен беше спортният министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама