ВМРО обвини кмет на ДПС в политически натиск върху директор на училище

18:07, 24 ное 20 / Политика 25 2385 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ВМРО обвини ДПС в политически натиск върху директора на средното училище "Св. св. Кирил и Методий" в Рудозем - Сийка Кирякова. От ВМРО настояват Министерството на образованието да направи спешна проверка.

„В последните месеци върху Сийка Кирякова се оказва брутален политически натиск“, каза депутатът от ВМРО Александър Сиди, цитиран от БНР. Директорката е била подложена на това от страна на кмета на Рудозем Румен Пехливанов.

"Той е пореден мандат кмет от ДПС. Натискът е да напусне училището и съответно да се назначи кадър на ДПС там. Това всичкото нещо се случва за съжаление с мълчаливото съдействие и съгласие на нашите коалиционни партньори от ГЕРБ и от района, със съгласието на областния управител. Подавани са десетки сигнали от страна на Кирякова към всички отговорни институции, но този натиск не спира", коментира Сиди.


Снимка: БГНЕС

Няма да бъде уволнена учителката от скандалния клип с агресия в клас

За последните три години, откакто Кирякова е директор на училището, са извършени 54 проверки по най-различни сигнали, които обикновено са анонимни и не установявали нарушения.

"Родопите не са и няма да бъдат бастион на ДПС, колкото и да им се иска на някои политически лица там. Ние ще направим всичко необходимо да спасим г-жа Кирякова от позорно уволнение от директорския пост на училището", коментира Сиди. ВМРО настоява за спешна среща с образователния министър Красимир Вълчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама