Венецианската комисия обезсмисли проекта за нова конституция на ГЕРБ

10:54, 25 ное 20 / Политика 25 1650 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

С излизането на официалния доклад на Венецианската комисия относно проекта за нова Конституция стана ясно, че европейските институции възприемат опита за конституционна реформа на управляващото мнозинство като опасен за българската демокрация, заявиха от Републиканци за България в позиция до медиите.

Според партията Венецианската комисия е поставила нови рекорди, излизайки с доклад за внушително кратък срок, с в опит да спаси демокрацията в страната от посегателството на ГЕРБ.

Венецианската комисия разкритикува проекта за нова конституция на ГЕРБ

Докладът остро критикува имитациите за реформа на съдебната система като за пореден път обръща внимание на факта, че управляващото мнозинство системно опитва да засили ролята и влиянието на фигурата на главния прокурор. Венецианската комисия набляга на факта, че в проекта на ГЕРБ Висшият съдебен съвет и главният прокурор са два от стълбовете на съдебната система, в които целенасочено се засилва ролята на политическата квота. Така съдебната реформа не само, че не намира своето историческо решение, а напротив - тя изглежда все по-далечна и напълно непостижима", посочват още от партията.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 11:14, 25 ное 20

Промени са възможни и без нова конституция.Сега ще докажете на всички дето искаха промени ,че са възможни и без нова конституция,

2 Джули 15:13, 25 ное 20

Като се каже отвън е друго нещо.
Дали са доволни ГЕРБ сега?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама