КПКОНПИ с решение срещу Атанас Камбитов, той ще обжалва в съда

10:45, 26 ное 20 / Политика 25 2211 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси по отношение на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Наложена му е глоба от 10 хил. лева, защото докато е заемал висша публична длъжност, е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажба на общински имот, и е сключил договор за продажба на друг общински имот. Като според КПКОНПИ и двете действия са извършени в частен интерес на свързано с него лице.

Отделно от това Комисията е решила да се отнеме в полза на държавата получената материална облага от 87 627 лв.

Атанас Камбитов беше градоначалник на Благоевград 8 години. На последните местни избори изгуби на балотажа от кандидата на левицата Румен Томов. След загубата Камбитов напусна редиците на ГЕРБ, въпреки че беше член на партията от самото й създаване през 2007 г. По-късно Атанас Камбитов се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов Републиканци за България. Партията вече има офис в Благоевград, а Камбитов е областен лидер.

"Категорично не приемам решението на КПКОНПИ с приложените мотиви към него! Ще обжалвам по надлежния ред и ще предоставя в съда документи и доказателства, които Комисията въобще не е взела предвид", заяви Камбитов във Facebook.
 
 

 

След като стана ясно решението на КПКОНПИ, от Републиканци за България защитиха Атанас Камбитов. От партията са категорични, че това е „поредният случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки“. Според тях решението на комисията е със спорни аргументи и несъстоятелно от правна гледна точка.

Актът на КПКОНПИ е в дисонанс със законите на страната, но е в съзвучие с политическите интереси на властта. В основата му стои страхът на премиера Борисов от предстоящите частични избори в община Благоевград, които всячески се опитва да избегне“, заявиха от Републиканци за България и изразиха увереност, че решението ще бъде успешно оборено в съда.

Напишете коментар
Коментари: 8
1 Stoma 11:20, 26 ное 20

Поредния случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки.

2 Анонимен 11:40, 26 ное 20

Г-н Камбитов направи много за града, има доста млади хора и универститети

3 Калъч 11:42, 26 ное 20

Трябва ли наистина да се оказва натиск върху политически опоненти? Републиканци на България са напълно прави за всяко едно тяхно решение и изказване.

4 Добруджа 11:43, 26 ное 20

В случая с г-н Камбитов няма как да бъде доказан частен интерес, който е от естеството да доведе до облага за лицето, заемащо висша публична длъжност, или за свързано с него лице.

5 Петко 15:04, 26 ное 20

Точно преди изборите идва тази атака срещу Камбитов, случайност с намеса на ГЕРБ.

6 Запрян Коен 16:05, 26 ное 20

За пореден път ГЕРБ и ДПС изпозват институция като ударна бригада.Оставка!!!

7 Нората 23:35, 26 ное 20

Кошмари сънувам вече от Бойко и сие! Как раздават правосъдие само, ама още малко ще са горе!

8 Кабаре 01:19, 27 ное 20

Безсрамници ! Истината рано или късно излиза на яве! Спрете да се оправдавате с политически натиск. Та нали до вчера всички крадяхте заедно !? Бардак със стари курви не се прави! ЗАПОМНЕТЕ,Г-Н ЦВЪК!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама