Фитнесите също искат помощ от държавата

13:36, 30 ное 20 25 1938 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Собственците на затворни фитнеси също поискаха компенсации от държавата заради затегнатите мерки срещу COVID-19, влезли в сила от петък. От Българската асоциация за здраве и фитнес /БАЗФ/  публикуваха декларация, в която поискаха държавата да поеме част от загубите им, както направи със затворените заведения.

Как държавата ще подкрепи засегнатия бизнес и работниците?

В официално обръщение във Facebook от асоциацията обръщат внимание, че спортът е здраве, а затворените салони и разпространяването на паника във връзка с коронавируса уязвават допълнително психиката на хората.

"Насажда се мнение и страх сред населението, че фитнеси, танцувални зали, зали за бойни спортове, групови занимания, басейни и други са рискови места за широко разпространение на COVID. Това е опровергано с научни изследвания, последното от които е изследването на Шефилдски университет", заявиха те. 

Освен покриване на част от загубите по схемите 60/40 и 80/20, собствениците на фитнес салони настояват за преизчисляване на таксите по битови отпадъци и местни данъци и такси.

"Секторът е от решаващо значение за възстановяване здравето на нацията след извънредното положение и недопускане претоварване на здравната система. С нашите възможности можем да вдигнем на крак най-важния ресурс – хората! Не на последно място, в отрасъла са заети и осигурени голям брой квалифицирани специалисти - персонални фитнес треньори, фитнес инструктори, треньори по различни видове спорт и спортни дисциплини, рецепционисти, маркетинг, IT и др. специалисти", твърдят от БАЗФ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама