Евродепутат подаде оставка, след като бе заловен в гей-оргия

19:13, 01 дек 20 / Свят 25 3145 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Висш евродепутат от унгарската управляваща партия Фидес призна във вторник, че е участвал в "локдаун парти" в Брюксел – описано от местните медии като "оргия", което било разтурено от брюкселската полиция.

Йозеф Сайер, който е от партията на премиера Виктор Орбан, съобщи в изявление, че е "присъствал" на "частно парти", на което според медиите полицията намерила 25 голи мъже, включително евродепутати и няколко дипломати. Партито, на което са открити и наркотици, се провеждало на горния етаж над затворен гей-бар на улица Стенстрад, близо до Гран Плас, в петък (27 ноември). Евродепутатът се опитал да избяга по водосточна тръба.

Унгария се зае с увеличаването на раждаемостта

След като бил заловен, той се позовал на парламентарния си имунитет и бил освободен. Като обикновен гражданин той би бил подведен под отговорност за нарушаване на ограничителните правила, въведени във връзка с пандемията, както и за опит да избяга от полицейски контрол, съобщи "Юроактив", цитирани от Mediapool.

Редица източници посочиха, че евродепутатът е Йозеф Сайер, който от 2004 г. насам ръководи делегацията на Фидес в Европейския парламент. По-късно самият той потвърди това, като добави, че намерените от полицията наркотици (екстази) не са негови. В официално комюнике групата на Фидес, която е част от Европейската народна партия, изразява съжаление за оставката на Сайер, като го нарича "най-разпознаваемият унгарски евродепутат".

Сайер в неделя подаде оставка без обяснения. Той е известен с консервативните си и хомофобски позиции, изповядвани и от партията на Орбан. Известен е и с това, че е съавтор на текст в променената унгарска конституция, според която семейството е "съюз между мъж и жена"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама