COVID-19 по света: Отново затягат мерките във Великобритания

09:37, 02 дек 20 25 2442 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Почти цяла Англия ще трябва от днес да затегне чувствително мерките си срещу коронавируса. Затварят магазините, които не продават стоки от първа необходимост и в градовете, където досега те работеха.

Противници на новото затягане на мерките в парламента са на мнение, че те ще бъдат пагубни за британската икономика. Очаква се Лондон да обяви известно разхлабване в дните около Коледа.

На Острова одобриха използването на коронавирусната ваксина от американската компания "Pfizer" и нейния германски партньор "BioNTech". Това съобщи пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство, цитирани от БГНЕС. Ваксинацията ще започне от следващата седмица.

COVID-19 по света: „Pfizer“ и „Biontech“ поискаха одобрение на ваксината им от ЕС

В Австрия от 6 декември започва поетапно облекчаване на мерките. Ще отворят врати училищата и университетите, както и магазините, съобщи БНТ. Хората обаче ще трябва да носят маски на всички обществени места.

Въпреки призивите на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти, това няма да се случи в Австрия. Страната е въвела строг режим на достъп за чужденци, което на практика означава, че курортите ще работят, но предимно за местните граждани. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама