ДПС е една от причините Цветанов да излезе от ГЕРБ

11:10, 03 дек 20 / Политика 25 2834 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Това, което видях и лятото и сега по време на обиколката ни с Цветан Цветанов в Родопите изобщо не ми хареса. Хората там са мачкани, от една страна от ГЕРБ, от друга от ДПС. Една от причините Цветанов да излезе от ГЕРБ е точно ДПС, след неговото напускане те овладяват ГЕРБ, особено в смесените райони. Този процес може да е стартирал по-рано, но той не е участвал в тези зависимости, коментира зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев е ефира на TV1. Той беше категоричен, че иска да размие хегемонията на ДПС.

Алтернативата на Републиканци за България

След 30 години Преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи, посочи зам.-председателят на партията. „Необходима е промяна и алтернатива", смята той. 

Снимка: Републиканци за България

Смята ли, че заедно с Цветан Цветанов могат да са лицето на алтернативата?

„Не виждам никаква причина това да не е така. Цветан Цветанов е един от най-успешните и подготвени политици. Той е бил в изпълнителната власт, в законодателната власт в парламента, бил е и зам.-кмет на София, вицепремиер и министър на вътрешните работи“.

Вълнев заяви, че не вижда работеща институция у нас, освен президентската. „На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“.

Зам.-председателят на Републиканци за България посочи, че не е заминал с пари в Америка. „Отишъл съм с 300 долара и както казах останахме нелегално. Да переш пари в Америка не мисля, че е много сериозно да се говори. В орбитата на пране на пари е укриването на данъци, а там са най-високите. В Америка и холивидска звезда да си, и сенатор да си, и Тръмп да си няма как да переш пари“, коментира той. 

„ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка. Всички институции са техни. Ако искат си имат банка, ако искат фалират банка“, риторично попита Вълнев.

Мога да имам и над млр. лв., но всичко е минало през кредити и банки“, уточни зам.-председателят на Републиканци за България.

Той подчерта, че се е доверил на Цветанов и му вярва, защото е имал възможността да го опознае. Той е работохолик и държи на семейните ценности.

Снимка: Юлиан Тодоров 

„Не смятам да купувам избори“, категоричен бе бизнесменът и зам.-председател на ПП „Републиканци за България“.

„Опитваме се да привлечем младите хора да повярват в нещо ново, алтернативно. Тук много се говори за Цветанов. Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, заяви Павел Вълнев.

Той разказа, че като са посетили Кърджали хората са споделили, че преди Доган не е бил такъв, какъвто е в момента. Същото се е случило и с Борисов. „В първото правителство на Бойко Борисов аз го харесвах като човек и  лидер, но в момента е съвсем различно“, каза Павел Вълнев.

Попитан финансирал ли е ГЕРБ зам.-председателят на новата политическа сила заяви, че подобно нещо никога не се е случвало.

Вълнев обаче е спонсорирал турне на Слави Трифонов през 2010 г., но не е поканен от него да стане част от партията му. „Не мисля, че Слави е подготвен като политик колкото Цветанов“, е мнението му.

Напишете коментар
Коментари: 10
1 Анонимен 11:19, 03 дек 20

нормално те изкрадаха държавата манипулират всичко институции мафиотите

2 Прасковка 11:21, 03 дек 20

Възхитена съм от интервюто ви, толкова сте искрен! А относно за ДПС и ГЕРБ няма какво да коментираме.. Незабавно трябва да се махнат

3 Анонимен 11:21, 03 дек 20

Съгласен съм, че г-н Цветано е най подготвен от политиците. През годините е минал през какво ли не, затова ще се справи

4 Българин 11:25, 03 дек 20

Браво г-н Вълнев,много достойни отговори! Искаме повече интервюта от вас!

5 Анурак 11:25, 03 дек 20

Нормално да си тръгне от там и да иска друга среда. Подрепям Цветанов и Вълнев

6 Чихита 17:16, 03 дек 20

ДПС трябва да бъдат спрени. Бойко ни подведе преди години . Ще кажеш ,че хипнотизира народа! Нека някой им покаже ,къде им е мястото!

7 Джули 19:08, 03 дек 20

Крайно време е да се разделим с тая мафия, ГЕРБ и ДПС ни се качиха на главите. Вие сте добра алтернатива. Успех

8 Анонимен 19:50, 03 дек 20

ДПС е причина за толкова много нередности и несправедливост в тази страна, че е крайно време хора като Вълнев и Републиканците да поемат руля!

9 Стома 03:11, 04 дек 20

“ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка. Всички институции са техни. Ако искат си имат банка, ако искат фалират банка“, риторично попита Вълнев.“
Добре казано!

10 Павел 19:08, 04 дек 20

След Цветанов ДПС тотално превзе ГЕРБ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама