Почина журналистът Христо Шарлопов

19:15, 03 дек 20 25 2909 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

И още едно познато име се появи в черния списък на тревожните ни дни – на 30 ноември на 91 години си отиде големият журналист и човек Христо Шарлопов. Той е баща на починалия бизнесмен Стефан Шарлопов. „За всички, които го познаваха отблизо и ценяха, това е болезнена загуба на личност, с която животът те е свързвал десетилетия, преживели сте неща, които трудно се изразяват с думи“, съобщиха от Съюза на българските журналисти.

Беше стойностна личност, която вървеше спокойно и уверено по своите „Пътни знаци, които животът сам му е маркирал”. За него журналистиката 70 години беше начин на общуване с хората и техните гайлета и радости“, посочват от СБЖ.

Шарлопов беше един от най-добрите специалисти и публицисти по проблемите на селското стопанство, имаше определени научни интереси, стана доктор по аграрна икономика. Появиха се книгите му „Дъхът на земята”, „Бащите ни”, „Поморийските лозари” – особено  „Попътни знаци”- истински срещи и неща от живота, поднесени със словото на истински писател. За нея той получи и наградата на СБЖ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама