Задържаха мъж за побой с юмруци над 3-годишно дете

17:15, 04 дек 20 25 2829 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

34-годишен мъж е задържан за побой с юмруци над 3-годишно дете, съобщиха от прокуратурата, без да дават информация какъв е насилникът на детето. 

Инцидентът е станал на 2 декември около 15 ч. в столичния кв. „Люлин“. От прокуратата посочват, че деянието е извършено с особена жестокост, без възможност за защита. Чрез нанасянето на ударите мъжът е причинил на детето три отделни леки телесни повреди. То не е с опасност за живота.

Снимка: Pixabay

Насилникът може да получи лишаване от свобода до три години. Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на мъжа за срок до 72 часа.

Предстои утре да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

По случая се самосезира Държавна агенция за закрила детето. От ведомството информират, че са предприети всички необходими действия за защита на детето. ДАЗД осъжда остро всички случаи на насилие и неприемливи методи на възпитание по отношение на деца. В такива случаи сигнал може да се подаде и чрез Национална телефонна линия за деца 116 111.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама