Евродепутати искат изключването на лидера на унгарската делегация в ЕНП

15:40, 04 дек 20 / Свят 25 2306 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Евродепутати, сред които и Радан Кънев, поискаха изключването на лидера на унгарската делегация в ЕНП Тамаш Дойч от групата на ЕНП. Причина за това е яростната му съпротива срещу обвързването на европейския бюджет с Върховенството на закона. 
 
Българският евродепутат прави паралел между Тамаш Дойч и Йожеф Шайер, чието име нашумя след ареста му по време на гей оргия. По думите му докато при Шайер личният му живот е въпрос на свободен избор, а публичното му лицемерие - проблем на неговите избиратели, поведението на Дойч е сереиозен проблем за ЕНП и център-дясното в Европа.
 
 
"Обвързването на върховенството на закона с разходването на средствата на данъкоплатците не е тема, по която просто можем да вдигнем рамене и да продължим напред. ЕНП трябва да има ясна и единна позиция. Изобщо, ЕНП трябва да направи много ясен избор кого представлява и какви принципи и ценности защитава. ЕНП трябва да се развива, да отговаря на проблемите на хората през 21 век, да бъде част от дебата за бъдещето на ЕС, а не просто сбор от политически партии с противоположни възгледи по ключови въпроси", написа Кънев в социалните мрежи.
 
Предложението е подписано от над 30 евродепутати от Австрия, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Ирландия, Гърция, Дания, Швеция и Финландия.
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама