Три навика, удължаващи живота с 10 години

20:30, 05 дек 20 / Любопитно 25 2534 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Три навика може да удължат живота с 10 години, съобщава Express, позовавайки на изследванията на американски учени. Те препоръчват придържане към средиземноморската диета, която е богата на плодове, зеленчуци и зърнени култури. Такова хранене намалява риска от онкологични и сърдечно-съдови заболявания, метаболичния синдром, депресии и влошаване на мозъчната дейност, съобщи БГНЕС.

Как да се отървем от кошмарните сънища?

Второ, необходимо е да се намали равнището на стреса и да се търсят в живота радостните моменти. Изследванията показват, че щастливите хора могат да живеят с 18 на сто по-дълго от по-малко щастливите. Експертите съветват хората да си намерят хоби, които носи радост. То може да включва творческа работа, доброволческа дейност, прекарване на времето с животни, физически упражнения и медитация.

Лейди Гага пуска на пазара розови бисквити "Oreo"

Следва също хората да се откажа от вредните навици – алкохолът и пушенето. Умерената употреба на алкохола намалява риска от преждевременна смърт със 17-18 процента, а пушенето отнема не по-малко от 10 години от човешкия живот, отбелязват авторите на материала.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама