Големите кавички

13:00, 07 дек 20 / Големите кавички 25 2292 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (30 ноември - 4 декември)

В Европа все още отеква скандалът, в който се забърка унгарският евродепутат Йожеф Сайер. Преди седмица той бе арестуван по време на "локдаун парти" в Брюксел – описано от местните медии като "оргия". Сайер е сред основателите на управляващата в Унгария партия "Фидес". Той е известен с консервативните си и хомофобски позиции, изповядвани и от партията на Орбан. Известен е и с това, че е съавтор на текст в променената унгарска конституция, според която семейството е "съюз между мъж и жена".

Случаят у нас бе коментиран от депутата от ГЕРБ Георги Марков, който е сред най-ярките поддръжници на Виктор Орбан.

"Сайер е от 2006 г. в ЕП и този човечец се зарази. От сутрин до вечер 14 години слуша за джендър идеология, за гей бракове, за хомосексуални, бисексуални, трисексуални, многосексуални, транссексуални. Ми той се зарази, то прихваща. Затова - в Брюксел евродепутатите по един мандат. Приятел ми каза, че вече в кафенето на Европарламента са се чифтосали по двама. Зарази се човекът от джендър идеологията".

"С какво почна сесията след изборите за Европарламента? Точно с Истанбулската конвенция. С какво завърши, бе, приятелче? Основното им лого на последното заседание беше македонско малцинство в България и отново джендър идеологията, гей браковете, пансексуалните и многосексуалните. На Сайер 14 години му се е надула главата и рекъл да опита", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама