Поет издава книга в помощ на деца с онкохематологични заболявания

21:00, 07 дек 20 / Култура 25 2607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поетът Симеон Аспарухов издава книга, с която ще помогне на деца с онкохематологични заболявания. От всяка закупена бройка ще бъдат дарявани 2 лв. за новооткрития Възстановителен център за деца в село Опицвет, община Костинброд. 
 
"Приказка само за теб" е колекция от поетични текстове, написани в периода 2017-2020 г.
"Това е втората ми самостоятелна книга, чрез която продължавам да разговарям с теб, разгръщайки се все повече в познатите ни теми: социалната отчужденост, апатията в любовта, невъзприемането на различността, мълчанието и отдалечаването. И не е песимизъм, защото любовта побеждава в крайна сметка. Доброто винаги е повече от лошото", пише авторът в своя профил във Facebook. 

Снимка: Pixabay

Той обяснява, че е избрал това име за книгата, защото тя е посветена на негови приятели и почитатели. „Поне на една от страниците е твоята приказка. Тази, която е точно за теб. Убеден съм, че е така. Защо ли? В последните години ти ми писа, споделя с мен, разголва душата си. И точно тези твои тайни открих в своите, припознах ги и прекроих в текстове. Вълнуваме се на една честота... И нито една тайна не бе разкрита. А бе само порив за още вдъхновение", пише поетът. 
"Приказка само за теб" влиза за печат в средата на декември. "Тя не представлява просто поредната книга от автор, тя е кауза за мен. Искам с нея да дам възможно най-много от себе си на теб, но и не само. Книгата ще се появи около един от най-светлите празници, които човечеството празнува. Както ти, както и аз. Празникът, който най-много ни сплотява, кара ни да пренареждаме приоритетите, мислите, чувствата си. Кара ни да обичаме със сърце", отбелязва Симеон Аспарухов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама