Големите кавички

10:00, 08 дек 20 / Големите кавички 25 2136 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (30 ноември - 4 декември)

Първите ваксини срещу Covid -19 вече са у нас. Първите имунизации вероятно ще започнат в началото на 2021 г., след разрешението на Европейската агенция за лекарствата. Темата за ваксините коментира проф. Коста Костов, който бе председател на Експертния медицински съвет, просъществувал за кратко през пролетта.

"Науката не е жребец за къси спринтове, а ездитен кон, който е пригоден за по-дълга езда. Трябва ѝ време, за да бъде категорична. Сега науката се постави в услуга на политиците и уплашеното общество, принудиха я да направи неща, които обичайно не се случват...В това отношение съм огорчен и имам много въпроси към ваксините. Но с това не искам да демотивирам хората да се ваксинират, аз самият ще го направя. Науката се поддаде и допусна да бъде използвана... Eдно общество, в което медиците се експлоатират като товарни коне, вече не е манеж, а обор", посочи проф. Костов. 

„Ние не сме подготвени за превенция и контрол. Цялата епидемия показва, че всички политици в годините проспаха това време на подготовка. Една епидемия не се решава със санкции... Държавата няма достатъчно кадри за такава превенция. Ние, лекарите, даваме всичко от себе си. Но какво от това?! А какво даде държавата за нас? Само разрушение“, изтъкна той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама