Неприемливо е политик да си позволява лични квалификации към журналист

16:03, 08 дек 20 25 1711 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Когато политик си позволява лични квалификации към журналист, оставя усещане, че подобно отношение е приемливо и естествено, а то не е и не може да бъде, заяви във Facebook бившият председател на СЕМ и настоящ член на медийния регулатор София Владимирова.

Евродепутат нарече журналистка "махленска клюкарка"

Коментарът й идва след като евродепутатът от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов си позволи да нарече журналистката от БНР Силвия Великова „махленска клюкарка“.

Припомняме, че малко след като даде интервю на Великова в ефира на БНР по повод 31-ата годишнина на СДС, евродепутатът видимо подразнен от въпросите на журналистката написа пост във Facebook, като я нарече "крайно невъзпитана" и "махленска клюкарка, която повтаря като развален грамофон няколко опорни точки"Малко по-късно публикува и втори пост, който гласеше: "Лайкучката не хапе, а ухае!" - казал го е поетът. Има журналистки, които ни убеждават, че не е така". 16 часа по-късно Йорданов изтри всичките си публикации по адрес на Великова.

След случилото се евродепутатът даде интервю и пред "24 часа", в което заяви, че е много важно журналистите, които разговарят с политици да вдяват поне малко от политика и да не манипулират слушателите. Йорданов изтъкна, че номерът с “опорните точки” вече се е изтъркал. "При мен той не минава изобщо и в това г-жа Великова, а и слушателите на “Хоризонт” се убедиха", коментира той.

Пред медията говори и Силвия Великова. "На практика не можах да му задам кой знае какви въпроси, тъй като това беше опит за монолог. Той искаше да каже това, което има да казва", посочи тя по повод интервюто с Йорданов. "Този човек не формира професионалните ми стандарти", каза още тя.

Колегите на Великова от "Хоризонт" я подкрепиха. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама