Интерактивни книги показват как да развиете силните страни на децата

16:01, 09 дек 20 25 2139 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Държавна агенция за закрила на детето и екип академичния състав на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ са създали две книги, които показват как да развиете силните страни на вашето дете.

По забавен, достъпен  и интересен начин децата могат да намерят отговор на въпроси свързани с откриването и развиването на силните им страни. Въпреки че в ежедневието си понякога хората се сблъскват със собствените си недостатъци и слаби страни, от ДАЗД вярват,че когато се обърнем към своите силни страни, това ще промени възприятията ни към себе си и към заобикалящия ни свят.

Снимка: ДАЗД

Нашето предложение към децата е да полагат повече усилия в търсенето и развиването на силните си страни отколкото в изкореняването на слабите“, пишат в страницата си ДАЗД.

Идеята e на председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, която се опира на сериозните доказателства в научните среди, че развитието на силните страни на характера влияе позитивно върху живота, щастието, търсенето на смисъл и удовлетвореност в отношенията с другите хора и помага за справяне с предизвикателствата.

Силните страни са пътищата, които могат да отведат хората до постигане на техните цели и мечти, както и да им помогнат да изградят по-добри отношения с другите, както и да развият своите способности и таланти.

Работна книга за деца от 10 до 18 години помага на децата да открият своите възможности и да развият силните страни на характера си. Тази книга учи децата да използват най-доброто от себе си, за да се справят с предизвикателствата на деня. Книгата е безплатна и достъпна на линка на агенцията.

Онлайн проверки започва Агенцията за закрила на детето

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама