Любовна драма е основната версия за тройното убийство във Варна

08:31, 10 дек 20 25 3793 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Продължава разследването на тежкото престъпление с три жертви във Варна. Работи се по много версии – основната от тях е любовна драма и ревност, които са довели до стрелбата. Починалите са двама мъже и една жена, а в апартамента са намерени автомат и пистолети със заличени номера. 

Убиецът е действал  с дързост. Извършва престъплението в 10 ч. сутринта в оживен район в централната част на града. 

"Видях един като се прехвърля през терасата, това е. Просто скочи. Ама аз виждам само черни дрехи в гръб, това е. Даже помислих, че е крадец и се уплаших и се заключих", разказва жена-очевидец.

Секунди след това отекват множество изстрели. Пристигналите на мястото полицаи откриват в жилището три жертви. 

Снимка: БГНЕС

Простреляни са мъж и жена на 40 и на 23 години, както и 41-годишен мъж от Швеция. 

"По данните, с които разполагаме, били са в приятелски отношения. Българският гражданин е криминално проявен. За хулиганство през 2004 г.", обясни ст. комисар Даниел Пашов, директор на ОД на МВР – Варна, предаде bTV.

Отправено е запитване до полицията в Швеция за евентуално криминално минало на починалия шведски гражданин. В апартамента са открити множество боеприпаси и оръжия.

"Намерени са автомат, както и три пистолета. Два преправени газови и един боен със заличени номера", уточни окръжният прокурор Красимир Конов.

Назначената балистична експертиза ще посочи дали жертвите са разстреляни с някое от намерените в апартамента оръжия. На този етап разследващите работят по всички версии.

Има информация, че по време на престъплението в апартамента е имало и друга жена, която е избягала след започването на стрелбата, но на този етап разследващите не пожелаха да коментират.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама