Рисунка на Банкси „киха” от стена на къща в Бристол

20:03, 10 дек 20 / Любопитно 25 2090 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Картина от уличното изкуство в стила на неуловимия графити художник Банкси се появи на къща в Бристол, съобщи BBC.

Творението, отстрани на къща в Тотердаун, изобразява жена със забрадка, която киха, при което бастунът и чантата й литват във въздуха.

Тайнственият художник не е удостоверил произведението в профила си в Instagram - обичайният му начин да потвърди, че работата е негова.

Улица „Вейл”, в предградие на града Тотърдаун, е една от най-стръмните улици в страната. И откакто се появи поредната рисунка на Банкси, доста хора преодоляват наклона, за да я видят, съобщи БГНЕС.

През октомври Банкси зарадва Нотингам със свое произведение, изобразяващо момиче. През юли  рисунка на Банкси, вдъхновена от пандемията, окуражаваше хората да носят маски за лице, беше изрисувано във влакче на лондонското метро. През септември водещият на Art Attack Нийл Бюканън отхвърли слуховете, че Банкси е неговият таен псевдоним.

Банкси започва да рисува със спрей влакове и стени в Бристол през 90-те години и не след дълго оставя артистичната си следа по целия свят. Той е известен с това, че се шегува с големи компании и изпраща политически послания чрез работата си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама