COVID-19 по света: AstraZeneca ще комбинира ваксината си с руската

14:11, 11 дек 20 25 3243 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Фармацевтичната компания AstraZeneca ще проведе съвместно изследване с руския научен център "Н. Ф. Гамалея", Руския фонд за преки инвестиции и групата "Р-Фарм" с оглед да комбинира собствената си ваксина срещу коронавируса с руския препарат "Спутник V". Това съобщи клонът на "АстраЗенека" в Русия в комюнике, цитирано от "Франс прес" и ТАСС.

Програмата предвижда оценка доколко е безопасно и доколко създава имунитет комбинираното прилагане на двете ваксини. В изследванията ще участват доброволци над 18 години, посочва британско-шведската компания, пише "Дневник".

Франция ще е с вечерен час за Нова година, съобщи британският "Индипендънт". Ограничението е за часовете от 20 ч. до 8 ч. и влиза в сила от 15 декември. Няма да важи само за Бъдни вечер.

Властите във Франция отказват да облекчат рестрикциите по време на празниците заради високия брой на новозаразени с COVID-19.

Снима: Canstockphoto

Новите случаи в страната не падат под 11 000, а условието за отслабване на мерките бе да са под 5000.

Театрите, киносалоните и музеите няма да бъдат отворени на 15 декември, както беше планирано, добави френският премиер Жан Кастекс.

Правителството на Гърция, от друга страна, обяви днес ограничено облекчаване на мерките по време на коледните празници на фона на нарасналата епидемиологична тежест в страната, пише БГНЕС.

Търговците ще изпълняват поръчките на своите клиенти онлайн, без да могат да пускат посетители в магазините от 13 декември до 7 януари. Църквите ще отварят врати само на Коледа и Богоявление при спазване на всички необходими мерки за защита.

COVID-19 по света: Руската ваксина е показала 96,2% ефективност

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама