Covid-19 по света: Мутация на коронавируса се появи във Великобритания

19:00, 14 дек 20 25 2942 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Във Великобритания откриха нова мутация на COVID-19, съобщи „Скай нюз”, цитиран от Нова телевизия. Каналът се позовава на здравния министър Мат Ханкок. Според него е малко вероятно новата мутация на коронавируса да не се повлияе от ваксината.

Пред Камарата на общините Ханкок беше категоричен, че именно новата мутация на опасния вирус се разпространява изключително бързо в югоизточната част на страната. „Броят на новите случи, заразени с мутацията, е по-голям, отколкото на тези с досега познатия вариант на COVID-19, като болните са над хиляда”, посочи здравният министър.  

Съобщава се за заразени с мутацията в 60 общини на страната. Според здравните власти новият вариант на COVID-19 е подобен на този, открит и в други европейски страни през последните месеци.

Междувременно в САЩ започна ваксинацията срещу COVID, a Сандра Линдзи, медицинска сестра в еврейския медицински център на Лонг Айлънд, получи ваксината на Pfizer-BioNTech. Линдзи каза, че не е почувствала нещо по-различно от приемането на друга ваксина.

Губернаторът Андрю Куомо, наблюдавайки забележителния момент по видеовръзка, каза на Линдзи, че се надява ваксината да даде на нея и други здравни работници на предната линия „усещане за сигурност и безопасност“.

"Ще отнеме месеци, преди ваксината да достигне критична маса. И така, това е светлината в края на тунела, но това е дълъг тунел", каза той, цитиран от БГНЕС, и напомни на хората да продължават да следват насоките за социално дистанциране.

Ваксинирането срещу коронавируса в САЩ започна с медикамента на "Пфайзер" и "Бионтех". С приоритет са високопоставени лица в администрацията, сред които президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс. Все още не е ясно дали Тръмп ще се ваксинира, тъй като той вече преболедува COVID-19.

Първите ваксини пристигнаха и в Канада, съобщи премиерът Джъстин Трюдо. Страната е третата в света, след Великобритания и Бахрейн, одобрила ваксината, съобщава bTV. 

В съседна Гърция фризьорските салони и книжарниците ще отворят врати като част от облекчаването на ограничителните мерки. Лимитът ще е до четирима души на 100 квадратни метра. Посещенията ще се осъществяват само с предварително записан час. 

Covid-19 по света: Държавите от ЕС започват едновременно ваксинирането

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама