Късогледството на Борисов руши отношенията между София и Скопие

15:20, 15 дек 20 / Политика 25 2011 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Позицията на ПП "Републиканци за България" в полза на преговорите за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз излезе като коментарна статия на авторитетното международно издание Diplomatic Courier. Журналистите му са базирани във Вашингтон, а анализаторите им са от целия демократичен свят, съобщиха от пресцентъра на  ПП "Републиканци за България". 

Републиканци за България срещу спирането на Северна Македония по пътя към ЕС

"Това беше упражнение за политическа целесъобразност и популизъм. През ноември правителството на ГЕРБ на българския премиер Бойко Борисов използва статута си на лидер на държава членка на Европейския съюз, за да наложи вето върху кандидатурата на съседна Република Северна Македония за присъединяване към съюза. То би трябвало да ѝ помогне в консолидирането на върховенството на закона, подобряването на управлението ѝ, най-важното, да донесе западни ценности в страните, които искат присъединяване", пише в коментара.

Цветан Цветанов във "Важното за теб": В ГЕРБ един човек смята, че всичко му е даденост

"Късогледството на Борисов може да го накара да се чувства могъщ и да увеличи привлекателността му сред крайнодесни антизападни гласоподаватели, но блокирането на шансовете на Република Северна Македония за присъединяване към ЕС заплашва да разруши отношенията между двете приятелски нации, може да запали по-широката нестабилност в региона и в крайна сметка да направи и Република Северна Македония, и България по-слаби", казва Цветан Цветанов в своята позиция, публикувана в авторитетното издание. 

Оригиналния текст може да видите тук. А пълния превод на текста ще откриете тук. 

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 16:21, 15 дек 20

Заради ВМРО и безхарактерното управление на Борисов се стгна до тук.Северна Македония трябва да стане член на ЕС. Всичко друго е в полза на Кремъл

2 BoLeto 17:18, 15 дек 20

Винаги е добре да си в отлични взаимоотношения със съседите си. България трябва да има единна политика по отношение на РСМ!

3 Борис 18:09, 15 дек 20

Късогледство, което няма да донесе на България нищо добро!

4 Анонимен 19:40, 15 дек 20

Не е късогледство, а пълна политическа незаинтересованост и чист популизъм от страна на премиера. А ВМРО се интересуват единствено от бизнеса си с паспортите. И Бойко им кандисва, защото те му държат гръб в парламента. Дребно интересчийство. Никаква далновидност.

5 Джули 23:39, 15 дек 20

Борисов какво ли не разруши, та и това!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама