COVID-19 по света: Великобритания намали карантината за българите

16:45, 16 дек 20 25 2847 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Великобритания намали продължителността на карантината за пристигащите от България от 14 на 10 дни, информира британското посолството в София. Остава обаче изискването за попълването на формуляр за локализация на пътника преди пътуването, съобщиха от МВнР. 

Междувременно стана ясно, че почти 138 000 души в Обединеното кралство са ваксинирани срещу Covid-19 само за седмица, обяви правителството, цитирано от "Гардиън". Преди седмица Великобритания стана първата държава в света, която започна да поставя ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавируса.

По-строги мерки в Германия

Считано от днес в страната бяха въведени още по-строги мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. Поне до 10 януари Германия ще е в пълен локдаун.

С малки изключения ще затворят всички магазини освен тези за първа необходимост като тези за хранителни стоки и магазините за напитки, както и биомагазините и др.

Частни събирания с приятели, роднини и познати остават разрешени до 5 души общо от собственото и още едно домакинство. Деца под 14-годишна възраст не се броят, съобщи bTV.

Изключение в рестриктивния режим е периодът 24-26 декември, когато се допуска събиране с до 4 души извън собственото домакинство (съпрузи, партньори, роднини по права линия, братя и сестри и техните домакинства).

COVID-19 по света: Нидерландия въвежда пълна карантина

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама