Приложение ще показва движението на влаковете на БДЖ

09:54, 16 дек 20 25 1874 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да проследяват в реално време местоположението на всички пътнически влакове в страната. На виртуална карта на железопътната мрежа в България се извеждат в реално време пътуващите в момента влакове с данни за местоположение, маршрут и движение.

Приложението е нова удобна възможност, която БДЖ предоставя на своите клиенти по всяко време да са запознати с движението на влака, който ги интересува. По този начин потребителите могат да се информират къде се намира влакът, как изпълнява своя маршрут и да получат информация за евентуално закъснение.

Целта е услугата да подобри значително информираността на клиентите на БДЖ, които ще могат сами и по всяко време изключително бързо и лесно да проверяват движението на влаковете от всяко мобилното устройство или домашния си компютър.

Влаковите композиции са изобразени на картата с номер на влака и в различен цвят маркери, в зависимост от неговата категория. При избор на всеки отделен влак се визуализира информация за неговия маршрут и последното му отчетено местоположение, информират държавните железници.

Приложението е изградено като надстройка на използваната от НКЖИ системата „Ръководене и Отчитане на Влаковата Работа” и е резултат от съвместната дейност на двете дружества.

Снимки: БДЖ

Въвеждането на виртуалния радар за движението на влаковете е още една крачка на БДЖ в посока към предоставянето на все повече дигитални възможности за улесняване на достъпа до информация за клиентите.

БДЖ избра доставчика на 10 нови локомотива

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама