Републиканци за България предлага данъчна ваканция за хотелиери, ресторантьори и туроператори

13:34, 16 дек 20 / Политика 25 1902 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ПП „Републиканци за България“ споделя позицията на браншовите организации на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, че непоследователната политика на правителството е вредна и вместо да помогне, нанася допълнителни щети върху компаниите от сектора

Отпуснатите днес 51 млн.лв. в подкрепа на туроператорите са малка стъпка в правилната посока, която обаче не може да компенсира вредите от непредвидимата среда, в която фирмите са принудени да работят, смятат от партията.

От ПП „Републиканци за България“ считат, че отношението към най-силно засегнатия от пандемията бранш е несправедливо и ако дискриминацията спрямо него продължи, ще се стигне до масови фалити и щети, които не биха могли да бъдат поправени в продължение на годиниЗатова призовават за приемането на бързи, адекватни и ефективни икономически мерки. Те са необходими, както за да бъде предотвратена задаващата се лавина от фалити, така и за запазването на над 100 000 работни места, които към момента се намират в риск.

Туроператорите с безвъзмездна помощ за разплащане с клиенти

„Републиканци за България смятаме, че икономическите мерки в подкрепа на бранша трябва да бъдат навременни, всеобхватни и ефективни. Затова предлагаме те да бъдат осъществени под формата на едногодишна данъчна ваканция за хотелиери, ресторантьори и туроператори. Смятаме, че за да се изправи на краката си през 2021г., секторът трябва да бъде освободен от плащане на корпоративен данък и ДДСТова е сериозна подкрепа – не на думи, а на дела. Тя е необходима, за да направи туристическия ни продукт значително по-конкурентен в момент, в който неговото бъдеще е поставено под въпрос“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Чрез предлаганата от данъчна ваканция значителен финансов ресурс ще остане на разположение на българския бизнес. Няма да бъде необходимо той да губи време в попълване на документи и очакване на одобрение.

Според тях мярката е значителна, по-ефективна от сега действащата - 60/40, защото е лишена от административна намеса, а корупционният фактор в нея отсъства. Тя ще допринесе значително за подобряването на външнотърговското салдо на страната, а цената й до голяма степен ще бъде компенсирана от запазените работни места и спестените разходи за обезщетения при безработница.

Напишете коментар
Коментари: 9
1 Шломо 14:08, 16 дек 20

Задължително трябва да се помогне на този бранш ,но за съжаление парите отидоха в държавнитеслужители които ,ще гласуват за ГЕРБ и за руски проекти

2 ALP 14:11, 16 дек 20

Вече една година разиграват едни от най-развитите сектори в България с неработещи мерки и непоследователни решения, браво на Републиканците, това са адекватни мерки и трябва да се приемат веднага преди поредните фалити.

3 Стома 14:16, 16 дек 20

Напълно задължителна мярка, ако искаме да не фалира половината бранш!

4 Анонимен_чич 15:24, 16 дек 20

Дано послушат, предложението е адекватно и животоспасяващо!

5 Джули 15:50, 16 дек 20

Много адекватни мерки. Дано правителството се замисли.

6 Анонимен 16:51, 16 дек 20

Ами, да! Нека излезнатт с нещо истинско. Не само да отварят-затварят и обещават на думи, пък парите никога да не стигат до бизнеса. Било, заради бюрокрацията, било реката на Бойковата администрация. А облекчения си трябват, защото туризмът ни е в колапс!

7 Жужа 17:13, 16 дек 20

Всички знаем,че има места в страната където туризма е единствения бизнес и ако не бъдат подпомогнати по този начин ще фалират много фирми.За това премиера и останалите в правителството трябва да се вслушат в предложенията на Републиканците ,но и да действат бързо и адекватно.

8 Борил 18:30, 16 дек 20

Ако не се помогне на този бранш, нещата за него ще са катастрофални .

9 Чихи 00:48, 17 дек 20

Не сме като другите европейски страни. Бойко освен за себе си и за шефовете си, не мисли! Дано има помощ за бизнеса. Наливат пари все , не където трябва!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама