Депутатът Валентин Касабов изгуби битката с COVID-19

14:55, 18 дек 20 / Политика 25 3611 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Депутатът Валентин Касабов изгуби битката с COVID-19. Заседанието на парламента днес започна с минута мълчание в негова памет. Той беше съосновател и зам.-председател на НФСБ, съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“. В негова запазена марка се превърна авторското му предаване „Паралакс“ – остро публицистично предаване за разследваща журналистика, което той винаги завършваше с думите „И Бог да пази Майка България“.

"Валентин Касабов на дело доказа, че има политици, които работят с цялото си сърце и ум за България и българския народ, а не за лична или партийна полза. Загубихме истински патриот, истински българин, истински приятел!", заявиха от НФСБ.

Премиерът Бойко Борисов изказа своите съболезнования във Facebook профила си. "Бог да прости Валентин Касабов. Изказвам своите съболезнования към семейството и близките му. Светла му памет", написа министър председателят.

Валентин Касабов е на 6 февруари 1958 г. в Бургас, в семейството на лекари. Завършва „Българска филология“ във ВТУ. Избран е за общински съветник в Бургас от листата на движение „Гергьовден“ в периода от 1999 г. до 2003 година, но напуска движението и се обявява за независим. На местните избори през 2007 г. влиза в Бургаския ОбС, 2-ри от листата на партия „Атака“. През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от „Атака“ напуска партията. През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия „Национален фронт за спасение на България“, на която е избран за съпредседател, припомня Нова телевизия. На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник в Бургас, от листата на партия НФСБ. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на „Патриотичния фронт" и „Обединените патриоти" от 2 МИР-Варна. 

Екипът на ТОПНОВИНИ изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Валентин Касабов! Поклон пред паметта му!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама