Техническа грешка е причината за изтичането на газ в Борово

10:10, 18 дек 20 25 2684 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Техническа грешка при затварянето на крана е причината за изтичането на газ в Борово. Това заяви гл. инспектор Свилен Рачев, който рискува живота си, за да предотврати фатален инцидент, в ефира на bTV. 

Припомняме, че преди дни през гарата в Борово е преминал влак с 16 цистерни с газ пропан-бутан. Спрял е за изчакване на други влакове, но машинистът е усетил изтичане на газ. Веднага е извикал екип на пожарна безопасност, който е пристигнал за броени минути и е предотвратил инцидента. 

От двете страни на ЖП линията живеят стотици хора, там се намира и кметството, и други административни сгради. Общо композицията е превозвала 480 тона. Изтеклото количество газ в Борово е близо 2 кг. 

Инспектор Рачев разказа, че когато сигналът е получен си е бил вкъщи, но веднага тръгва към произшествието. „Докато пътувах към мястото, държах постоянна комуникация с оперативния център и екипа на място. Бях подготвен какво да очаквам. (…) На място направих оглед, прецених, че мога да се справя с проблема. Миризмата на газ се усещаше, но течът не беше сериозен, каза той. 

Пожарникарят сподели, че през годините се е сблъсквал и с други железопътни казуси, но не и такъв. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 аз 11:54, 12 яну 21

който ползва фейсбук е педал

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама