Спорно е колко трае имунитетът след COVID-19

16:55, 18 дек 20 25 2365 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Затварянето е част от инструментариума за управление на една такава здравна криза. Целта на този локдаун е да бъдат ограничени контактите на хората. Естествено, че има ползи по отношение на здравната система, както и влияние по отношение на броя на заразените. Това заяви в ефира на предаването „Студио Actualno“ кардиохирургът д-р Севдалин Куцаров, член на Изпълнителния съвет на ПП „Републиканци за България“, отговарящ за сектор „Здравеопазване“, съобщиха от партията.

По погрешка обявиха цените на ваксините срещу COVID-19

Той коментира мерките на държавата срещу разпространението на коронавируса, като поясни обаче, че затварянето нанася сериозни щети на икономиката. „По време на тази здравна криза изкристализираха може би всички проблеми на системата. Всички знаем, че тя е нереформирана и през годините се решаваха проблеми на парче. Много пъти през годините се даваха обещания за намиране на повече и повече пари. Но сега се видя, че това не става“, посочи д-р Куцаров. Той заяви, че сега се вижда как няма специалисти, които да лекуват пациентите с COVID-19.

Д-р Севдалин Куцаров обърна внимание, че информацията по отношение на ваксините срещу COVID-19 към момента е оскъдна. „Това, което прави ваксината, е да създаде имунитет. Доколко прекаралите заболяването имат траен имунитет, все още е спорно. Това дали сте прекарали COVID-19 не означава, че ще има следи по отношение на антителата. Ето защо основният въпрос е кои подлежат на ваксинация“, отбеляза кардиологът.

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Джули 18:54, 18 дек 20

Ваксините са спасили човечеството от много по-страшни болести. Хората вярват в тях. Защо обаче тези за Ковид-19, водят след себе си много неизвестни?

2 Чихи 23:04, 18 дек 20

Ще стане голям проблем с тези ваксини! Пък и как да вярват хората в това ,че ще им помогнат, като знаят ,че тук може и аналгин да им бият!

3 Стома 00:09, 19 дек 20

Хаос е основата на сегашното правителство, защото зад хаоса може по-лесно да се крият далаверите и задкулисните игри. Редът и прозрачността ги плаши, но времето им свършва!

4 Борил 12:23, 19 дек 20

Здравната система е под голям натиск, този локдаун трябваше да бъде въведен по-рано

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама