Руски учен, работил върху ваксина, е открит мъртъв

12:00, 21 дек 20 / Свят 25 2081 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Един от най-добрите руски учени, който е имал тесни връзки с Единбургския университет и е работил върху създаването на ваксина срещу коронавируса, е открит мъртъв при подозрителни обстоятелства в Санкт Петербург

Норвегия обвини Русия в кибератака срещу парламента на страната

45-годишният биолог Александър Кагански, известен най-вече с работата си относно борбата с рака, е паднал по бельо от прозореца на 14-ти етаж на жилищна сграда. Той е имал и прободна рана по тялото, според „Московски Комсомолец“ (МК). Новината идва след като по-рано тази година 7 руски пациенти с коронавирус бяха открити мъртви след падане от болнични прозорци, съобщава „Мейл Онлайн“, цитиран от БГНЕС. 

Снимка: БГНЕС

Руският следствен комитет започна разследване за убийство на д-р Кагански, а 45-годишен мъж бе задържан като заподорзрян за престъплението. 

Д-р Кагански, асистент във Владивосток, е работил в Единбург от 13 години, поне до 2017 г. Той е бил директор на Центъра за геномна и регенеративна медицина към руския Далекоизточен федерален университет във Владивосток, в изследователското сътрудничество с шотландския университет. Докладът на МК не дава повече подробности за това над коя от международните ваксини за Covid-19 е работил ученият. Знае се само, че той бил в Санкт Петербург, за да посети гробовете на свои роднини, и е отишъл да види стар приятел. Полицията смята, че е имало "сбиване", преди Кагански да падне, се казва още в доклада.

Русия обяви, че има ваксина срещу коронавируса

Убийството на д-р Каганкси увеличава броя на падащите в Русия от прозорци, свързани с коронавирус, до 8, всички с изключение на един, фатални. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама