Какво свършиха депутатите през 2020 г.?

15:00, 21 дек 20 / Политика 25 2065 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Краят на годината е близо и е време за равносметка. Броени месеци ни делят от редовните парламетнарни избори и разпускането на 44-тото Народно събрание. Изтичащата година беше много динамична и изпълнена със събития и нововъведения за народните представители - парламентът се премести в нова сграда, а самите депутати за пръв път от създаването на институцията получиха шанс да работят дистанционно, заради пандемията. 

В 12 без 5: Ремонт на Комисията по досиетата

Отива си една наситена със събития, проблеми, протести и промени година - ето какво свършиха депутатите през 2020 г.

44-тото Народно събрание е приело 135 закона, 144 решения и две декларации, сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър.

Тази година Народното събрание е провело 120 пленарни заседания, десет от които извънредни.

В парламента са постъпили 1156 въпроса и 54 питания на народни представители. Били са проведени разисквания по седем питания, по два вота на недоверие на Министерския съвет и са осъществени седем изслушвания. Отговорено е на 1042 въпроса на народни представители и на 43 питания.

През годината парламентарен контрол е провеждан в 34 пленарни заседания. За осъществяване на контролната функция на Народното събрание са използвани 108 часа и 56 минути.

На най-много въпроси и питания от началото на годината е отговорил министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 144. На второ място се нарежда министърът на здравеопазването Кирил Ананиев - 123. Ако към тях добавим и въпросите към наследника му Костадин Ангелов (59), се оказва, че съвсем очаквано в условиятана пандемия най-често депутатите са се обръщали с въпроси към фигурата на здравния министър.

Най-активни в задаването на въпроси към министрите са представителите на БСП, като първенец е Георги Гьоков с цели 123 питания.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама