До 16 градуса на Бъдни вечер

07:15, 24 дек 20 25 2236 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сутринта времето ще е почти тихо, но с мъгли и минимални температури от минус 1 до 4 градуса. До обяд видимостта ще се подобри и през деня над много райони ще има и слънчеви часове. Ще духа предимно слаб вятър от запад-югозапад. Дневните температурите още ще се повишат и максималните ще са между 11 и 16 градуса.

По Черноморието ще има средна и висока облачност, която ще се разкъсва и след обяд ще има и слънчеви часове. Преди обяд на отделни места, главно по южното крайбрежие, видимостта ще е намалена. Ще духа предимно слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В петък ще остане сравнително топло, със слаб югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, средна и висока, след обяд от северозапад ще се увеличава и вплътнява. В събота ще бъде облачно, още сутринта в северните и западните райони ще има валежи от дъжд, а до края на деня и в останалата част от страната на много места ще превали. От северозапад ще прониква студен въздух и в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите ще се задържат високи за края на декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама