Байдън с президентски профил в Twitter без последователите на Тръмп

19:00, 23 дек 20 / Свят 25 2775 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Twitter няма да прехвърли автоматично на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън профила, който използва сегашният държавен глава Доналд Тръмп. Същото важи не само за @POTUS, но и за @WhiteHouse, за този на президентската съпруга @FLOTUS и за пресслужбата @PressSec.

Не беше така при предаването на поста от Барак Обама към Тръмп на 20 януари 2017 г. Той е първият президент, използвал за официална комуникация услугата за кратки съобщения и помоли наследникът му да продължи да използва последователите на съществуващия профил. Когато 44-ят президент на САЩ напусна Белия дом, профилът му бе прекръстен на @POTUS44 и замразен. В този момент там имаше 13.7 милиона последователи, припомни „Дневник“.

Джо Байдън официално е новият президент на САЩ

При Тръмп профилът @POTUS вече има над 33 милиона последователи. @WhiteHouse е следван от 26 милиона потребители, @FLOTUS - от 16.4 милиона, @PressSec - от 6.3 милиона. След по-малко от месец профилът на Тръмп също ще бъде замразен и прекръстен на @POTUS45.

Макар да е световно известен с публикуването на няколко съобщения, веднага щом се събуди, Тръмп не използва често официалния профил. Той пише изключително много в личния си @realDonaldTrump, където има 88.5 млн последователи. Личният профил на Байдън е следван от 21.6 млн.

Тръмп ще се ваксинира срещу COVID-19

Байдън няма да получи автоматично последователите на Тръмп, а всички, които следват личните профилите на Байдън и избраната за вицепрезидент Камала Харис, ще получат от Twitter съобщение. В него ще се казва, че могат да следват @transition46 - официалният профил на екипа за поемане на властта, като на 20 януари ще бъде прекръстен на @WhiteHouse.

Засега не е известно защо няма да има автоматично прехвърляне на абонатите от Тръмп към Байдън. "Вашингтон пост" цитира източник от екипа на бъдещия президент, според когото това се дължи на решение на администратора на профилите на Тръмп.

Ник Пачилио, говорител на Twitter, обясни за "Уолстрийт джърнъл", че Байдън ще получи 12 официални профила, свързани с президентския пост и че продължават преговорите с екипа му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама