Огромна коледна картичка изрисуваха на плаж в Австралия

20:05, 23 дек 20 / Любопитно 25 2898 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Огромна коледна картичка изрисуваха на плаж в Австралия. Тя е посветена на хората, които заради затварянето на границите не могат да се съберат със семействата и приятелите си за Коледа.

Картичката с размери 70 на 40 метра се е появила в навечерието на празниците на плажа Рафс в близост до Гийлонг, щата Виктория. На нея са изобразени елха и коала. Коледната рисунка върху пясъка е придружена от надписа: "Ще се срещнем отново. С любов от Австралия".

Един разказ за перипетиите на българите във Великобритания

Автори на проекта са загадъчният местен "пясъчен художник", известен като Едуард, и австралийската правителствена агенция, която промотира туризма.

Посланието в картичката е препратка към речта на кралица Елизабет Втора, която използва същата фраза в обръщението си съм нацията в началото на април по време на първата карантина във Великобритания. Текстът в пясъка препраща и към известната песен от 1939 г. "Ще се срещнем отново" на Вира Лин, която възпява британската устойчивост по време на национална криза, предаде Нова телевизия. 

Коронавирусът у нас: Възобновяват полетите от Великобритания

Коледната картичка на плажа е посветена предимно на жителите на Австралия и Великобритания, които заради затворените граници няма да могат пътуват, за да отпразнуват Коледа със семействата и приятелите си. Честитката е и своеобразно свидетелство, че въпреки ограниченията, хората могат да намерят начини да останат свързани помежду си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама