COVID-19 по света: Аржентина одобри ваксината „Спутник V“

13:55, 24 дек 20 25 2778 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Аржентина даде одобрение за спешно прилагане на руската ваксина „Спутник V“. Това е втората държава в света след Беларус, която официално дава зелена светлина на руския препарат.

Освен тези две страни още няколко големи държави като Индия и Китай са дали заявка за доставки. Ваксината вече се прилага в Русия, предаде bTV. 

За нея не е необходимо дълбоко замразяване и може да се съхранява в обикновен хладилник. 

Преди два дни фармацевтичният гигант „АстраЗенека“ и руските власти подписаха споразумение за сътрудничество и експериментално комбиниране на двата препарата.

Френският президент вече няма симптоми за COVID-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон вече няма симптоми на коронавирус, съобщиха от кабинета му, седмица след като той даде положителен тест за COVID-19, съобщи агенция "Франс прес".

Президентът, който беше в самоизолация в официална резиденция близо до Париж, откъдето ръководеше срещи дистанционно, вече не трябва да остава в карантина, добави Елисейският дворец. Макрон "не показва симптоми на този етап", се казва в изявлението и "следователно изолацията на президента може да приключи след седем дни".

По време на самоизолацията си Макрон беше отговорен за "основните въпроси на текущите дела на страната ни" и ще продължи да го прави през следващите часове и дни, се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

COVID-19 по света: Чехия обяви максимално ниво на епидемична заплаха

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама