Продадоха имението на Майкъл Джексън „Невърленд“

18:20, 25 дек 20 / Любопитно 25 3512 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Имението „Невърленд“ на покойната американска звезда Майкъл Джексън в щата Калифорния беше продадено на милиардера Рон Бъркъл, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“. Изданието припомня, че имотът беше обявен за продажба през 2015 г. на цена от 100 милиона долара от наследниците на певеца и компанията „Колъни кепитъл“. Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана. Миналата година тя беше 31 милиона долара.

Имението на Майкъл Джаксън „Невърленд“ отново се продава

Джексън купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 г. за около 19,5 милиона долара и го нарече „Невърленд“. То е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело. Певецът почина през 2009 г., припомня БТА.

Впоследствие атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители.

Семейството на Майкъл Джексън спечели делото срещу HBO за „Да напуснеш Невърленд“

„Уолстрийт джърнъл“ припомня, че Бъркъл е бил делови съветник на Джексън. Представители на милиардера съобщиха на журналистите, че той смята придобиването на имота за изгодно вложение.

Майкъл Джексън е носител на 13 награди „Грами“. В света са продадени над 1 милиард копия от негови записи. По данни на сп. „Форбс“ Джексън е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи дори и след смъртта им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама