Няма чакащи български шофьори в Доувър

09:48, 27 дек 20 25 2104 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Няма вече чакащи български тирове в Доувър, Великобритания. На българските шофьори на тежкотоварни превозни средства са били направени задължителните тестове за коронавирус, след което са преминали през Доувър и са напуснали Великобритания, съобщиха от Министерството на външните работи.

Припомняме, че на 22 декември десетки български граждани бяха блокирани край английския пристанищен град. Решено беше заради появата на новия щам на коронавируса всички пътуващи да направят антигенен или PCR тест с отрицателен резултат, което доведе до забавяне на преминаването на границата.

Летище „Менстън” в Кент бе превърнато в импровизиран паркинг за чуждестранните товарни камиони, чакащи да преминат границата. Към 23 декември, когато завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев се срещна на летището с група български шофьори, там имаше общо 3750 чуждестранни камиона.

По информация на посолството ни в Лондон, към момента в „Менстън” вече няма чакащи тирове, включително и български. Британският министър на транспорта Грант Шапс е посочил, че към 26 декември в област Кент от общо 15 526 теста за коронавирус са налице само 36 положителни резултата, които са едва 0,23% от извършените тестове.

От външно министерство напомнят на български граждани, пребиваващи във Великобритания, че е необходимо стриктно да спазват наложените местни ограничителни мерки, както и да не предприемат пътуване, освен ако не е на основание стриктно изброените изключения от британските власти. Нарушителите на мерките във Великобритания подлежат на високи глоби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама