Валежите спират и става по-топло

07:00, 28 дек 20 25 1999 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От запад валежите ще спрат, най-късно в източните райони. Облачността ще се разкъсва и след обяд над страната ще преобладава слънчево време. Ще остане ветровито с умерен, в Източна България и на места по северните склонове на планините - силен и поривист южен вятър. С него температурите ще се повишат и максималните ще са между 9 и 14 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще бъде облачно и на места все още ще превалява дъжд. След обяд облачността ще се разкъса и ще преобладава слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен и силен поривист южен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са 12 - 15 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

Преди обяд над планините ще е облачно, а по върховете ще е мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра преваляванията ще са от сняг. След обяд валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.

Във вторник и сряда ще духа югозападен вятър, слаб до умерен, в Източна България и на места в подножието на северните склонове на планините - временно силен. Затоплянето ще продължи, особено в източната половина от страната, където дневните температури ще достигат 16-18 градуса. Ще бъде с разкъсана облачност, значителна в северозападните и крайните южни райони, където на отделни места са възможни незначителни превалявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама