Как да предотвратим махмурлука

08:00, 31 дек 21 / Любопитно 25 3346 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Експертът от Националната служба по здравеопазване на Великобритания Ник Хирд отправя препоръки за начините, с които може да се предпазите от махмурлук.

Важно е своевременно да се пие вода особено преди консумацията на алкохол, за да приведе организма във форма, както и да се редуват вода и алкохол. В същото време след парти не трябва да прекалявате с пиенето на вода, тъй като честото ходене до тоалетна може да наруши съня, от което на сутринта ще се чувствате зле. 

Алкохолът, който води до най-тежкия махмурлук

Хирд подчертава, че алкохолът не следва да се комбинира с газирани напитки и с кафе, което обезводнява организма.

Най-важното и очевидно правило, което хората постоянно игнорират, е достатъчното количество храна, което трябва да се поема паралелно с алкохола.

Но ако все пак не успеете да избегнете махмурлука, най-лесният начин да се съвземете бързо са физическите упражнения и приемът на достатъчно електролити. Ако освен махмурлук ви мъчи и гадене, Хирд съветва да се пие напитка с джинджифил, която ще намали възпалението и ще успокои храносмилателната система, съобщи БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама