Жълт код за силен вятър

07:00, 29 дек 20 25 2108 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен в много райони на страната. Ще духа силен южен вятър, главно по северните склонове на планините, с пориви 70-80 км/ч. Извън жълтия код остават само шест области – Видин, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

В северозападните и планинските райони на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в Източна България и на места в подножието на северните склонове на планините - временно силен. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, на местата с трайни мъгли ще останат близки до сутрешните температури.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-17 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса; вълнението на морето - 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна, по високите части ще бъде мъгливо със слаб снеговалеж. През деня на много места облачността ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа силен до бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

И през последните два дни от годината ще духа югозападен вятър, слаб до умерен, в Източна България и на места в подножието на северните склонове на планините - временно силен. Температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните за края на декември, особено в източната половина от страната, където дневните ще достигат 16-18 градуса. В сряда ще има разкъсана облачност, значителна над крайните южни райони, където на отделни места ще превали дъжд. В четвъртък облачността ще се увеличава и вплътнява, на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд.

В новогодишната нощ ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1200 м ще превали сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него за кратко ще проникне сравнително студен въздух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама