Павел Вълнев: Хората забравят, че думата „министър“ означава „слуга на народа“

13:54, 28 дек 20 / Политика 25 2727 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Милионите българи по света да гласуват по пощата или електронно - това ще е лек срещу манипулациите. Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев в интервю за „24 часа“. Той живее от 20 години  в Чикаго, САЩ, където има голяма спедиторска фирма. Семеен е, с две деца.

Г-н Вълнев, защо милионер с успешен бизнес в САЩ влиза в българската политика? Как ще съчетаете чистия бизнес с „мръсната” по принцип политика?

Наскоро прочетох интервю с Иван Костов, в което казва, че в българската политика не влизат способни хора, защото знаят каква съдба ги очаква. В политиката отиват някакви хора като на пикник – да се нахранят, твърди той. Щом един от най-способните премиер-министри на страната го казва, човек трябва да се замисли. В моите политически ценности обаче всичко си идва на мястото, когато си спомня за Роналд Рейгън. Любима ми e неговата мисъл: „Правителството е рефер и не бива да се опитва да стане играч”. За жалост, повечето български политици на власт се изживяват като играчи на политическия терен, а за рефери са инсталирани техни близки, които свирят в полза на „своите”. Хората са призовани да зяпат този мач повече от 30 години, вместо да им се припомни, че гражданите са властта, а думата „министър” означава „слуга на народа”. Колкото повече власт има правителството, толкова е по-малко свободата – на предприемачеството, на идеите, на мисълта и словото.

ПП "Републиканци за България" ще участва на частичните местни избори

Има стотици партии в България, от тях поне 10 функционират успешно отдавна. Защо влязохте точно в новия проект „Републиканци за България”?

Точно защото е нов. Чист бял лист е, ненаписан и ненадраскан още. И защото в устава записахме, че това не е лидерски проект. Председателят на партията може да е на най-високото място само два мандата. Останалите партии нямат такива правила. Някои от тях приличат на феодални владения, в които царете отдавна са „голи”, но го няма храбрия шивач, който да извика на висок глас неприятната истина.

Павел Вълнев: Западните инвестиции отидоха при правилните хора

Прави ми впечатление и друго – прозрачността в сегашната политика е само на думи. Чувам, че някои от новите формации дори нямало да се регистрират за парламентарните избори – ще се явяват „под вънкашност чужда и под име ново”, както е казал поетът. Това не е редно. То може да е продуктивно само веднъж – като при  Н.В. Цар Симеон ІІ, когато той използва регистрацията на някаква партия на жените поради липса на време. Но спектаклите зад чужд шлейф са неповторими и няма защо сега да гледаме техен римейк. Ние, от Републиканци за България, имаме друг подход.

Цялото интервю може да прочетете тук.

Напишете коментар
Коментари: 14
1 Жужа 15:42, 28 дек 20

Министрите като служители са зависими от народните настроения, трябва да се съобразяват с общественото мнение и да служат на неговите интереси а не да налагат волята си.Сега този народ иска честни избори !

2 Звънче 15:54, 28 дек 20

Всички хора в чужбина ви подкрепят г-н Вълнев!

3 Лили 15:56, 28 дек 20

Естествено, че трябва да гласуват всички българи в чужбина!
И ще видим тогава дали пак ще спечели ГЕРБ.

4 Кико 15:58, 28 дек 20

Точно смелостта която имате ви води към правилния път!
Всички се надяваме да промените България!

5 Бухтичка 16:02, 28 дек 20

Доста добър тандем са Цветанов и Вълнев, всеки успешен във сферата си!

6 Вълчо 16:05, 28 дек 20

Браво, страхотно интервю ти си човека

7 леля 16:07, 28 дек 20

Трябва да сме заедно и единни в гласуването, независимо дали сме извън страната или тук.
Ако всички го направим имаме шанс да преборим мафията

8 Тик так 16:11, 28 дек 20

Министъра превърна всички ни в негови слуги, точно заради това Цветанов не е вече в ГЕРБ. Там останаха само подчинените му... НО времето на Бойко изтече...

9 Мама на две деца 16:15, 28 дек 20

Дано този път умните хора да излезем повече от заблудените...
Този човек е готов да даде много на България и най-вече е готов да поеме риска да се изправи срещу мръсната мафия... Вярвам, че останаха разумни хора които да го подкрепят

10 Хрис 16:18, 28 дек 20

Интересно, доста умен човек. Браво

11 Джули 17:50, 28 дек 20

ГЕРБ няма да допуснат такова гласуване, защото бързо ще се разделим с тях.

12 Анонимен 19:37, 28 дек 20

Пореден пример за конструктивен анализ. И ако г-н Вълнев наистина успее да обедини гласовете на българите в Чикаго, яко им ... на Бойко и компания! Дерзайте!

13 Норката 00:10, 29 дек 20

Хората в чужбина и най-вече у нас, имат нужда от сигурност! Не от лъжливи обещания! Вярвам, че Републиканците имат шанс, да започнат една дълго чакана промяна!

14 Boris 09:46, 29 дек 20

Браво на г-н Вълнев! Много неща се забравиха последно време!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама