Депортират британски туристи заради необуздан купон на плажа

11:40, 29 дек 20 / Свят 25 2757 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Австралия твърди, че може да депортира британски туристи, които нарушават правилата за COVID-19, след като стотици били забелязани да купонясват на плаж в Сидни на Коледа. Видеозаписите от събирането, широко разпространени в социалните мрежи, показват орди от млади веселяци, които пеят и танцуват на плажа Бронте в нарушение на разпоредбите, съобщи Нова телевизия.

Събитието предизвика гняв сред местните жители, а здравните служители го нарекоха "абсолютно ужасяващо".

Сидни се бори с нова епидемия след месеци без местни случаи. Появата на вируса седмица преди Коледа предизвика бързо повторно въвеждане на ограничения в града, включително ограничаване на празничните събирания и блокиране на най-силно засегнатия регион, Северните плажове. Вече са регистрирани 129 нови случая.

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук заяви, че е "шокиран" от сцените на плажа Бронте. Той отправи предупреждение към други посетители. "Ако някой заплашва обществената безопасност или здраве, визата му може да бъде отменена и отнета", каза той. Хоук обаче не уточни как и дали властите ще издирят купонджиите - никой от тях не е глобен или наказан по друг начин, съобщи полицияга на щата Нов Южен Уелс.

На Коледа са забелязани стотици неносещи предпазни маски на лицата си туристи, които пият, танцуват и пеят в парка до плажа Бронте, който е разположен в съседство на популярната плажна ивица Бонди в източен Сидни. Празничните партита сред туристите в района са често срещано явление през други години. Според очевидци мнозинството от шумните купонджии са от Великобритания или поне "не са австралийци".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама