Правителството отложи старта на „Балкански поток“ заради имиджов проблем

12:20, 31 дек 20 / Политика 25 2013 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Откриването на газопровода „Балкански поток“ беше отложено за 1 януари 2021 г. Частта на газопровода в Сърбия е продължение на една от двете тръби на „Турски поток", открит в началото на тази година - на 8 януари. По него се доставя руски газ до Турция, а след това в България, Сърбия и Унгария.

Сърбия пуска газ по "Балкански поток" на 29 или 30 декември

Проектираната мощност е 13,9 милиарда кубични метра газ годишно. За да достигне газа до крайната точка, минава през компресорни станции в България. Трасето у нас е през Провадия, Плевен и Кула.
 
А политическите реакции в целия свят за този голям енергиен проект са полярни.

„Странно е, че няма официално съобщение от българските власти, въпреки че газопроводът „Балкански поток“ има всички разрешителни и е загазен...Имам обяснение на факта защо българските власти мълчат. Вероятно не е добра новина за имиджа на българското правителство да се съобщи, че страната ни първо доставя газ за Сърбия по „Турски поток“, докато Северозападна България не е осигурена със „синьо гориво“. Това заяви пред bTV енергийният експерт и член на Изпълнителния съвет на „Републиканци за България“ Христо Казанджиев, координатор на секторна политика „Енергетика“.

 




 
 
 
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Жужа 13:50, 31 дек 20

Зле било за имиджа на правителството,то пък един имидж.Непрекъснато лъжа след лъжа.И накрая пак ще има да плащаме обезщетения.

2 Анонимен 15:33, 31 дек 20

Повече от десет години вече си играят на иди ми, дойди ми! Освен това си играят с търпението на хората. Сякаш искат да видят колко може да издържи на глад и мизерия целия северозапад! И пак задкулисни договорки и заметени под килима мръсни сделки...

3 Джули 20:10, 31 дек 20

Този регион сякаш умишлено целят да го затрият.
Глупостите на управляващите край нямат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама