Папата пожела новата година да е изпълнена с оправдани очаквания и надежди

16:40, 01 яну 21 / Свят 25 2283 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Папа Франциск произнесе своята първа молитва в новата година. Папата подчерта, че времето, „дадено ни от Господ“, може да бъде прекарано „за нашето човешко и духовно израстване“, „за премахване на омразата и разделението“, съобщи „Ватикан Нюз”.

Светият отец отбеляза, че „болезнените събития, които са маркирали пътя на човечеството през изминалата година, особено пандемията, ни учат колко е необходимо да се интересуваме от проблемите на другите и да споделяме техните притеснения“. Това продължи той, „представлява пътят, който води към мир“ и „благоприятства изграждането на общество, основано на братски отношения“.

Папа Франциск няма да води тържествените новогодишни литургии

Всеки от нас, мъжете и жените на нашето време, е призован да превърне мира в реалност всеки ден и във всяка сфера от живота, като подава ръка на брат или сестра, нуждаещи се от дума за утеха, жест на нежност, ръка за солидарност”, каза папа Франциск. Според него е необходимо да се развие манталитет и култура, „за да се победят безразличието, раздорът и съперничеството, които за съжаление преобладават“.

Накрая папата пожела на всички по света „щастлива и мирна 2021 година, изпълнена с оправдани очаквания и надежди“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама