Родителски организации срещу връщането на децата в училище

12:39, 02 яну 21 25 2671 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Организациите Science in the Crisis и Родители за безопасно образование написаха отворено писмо до министрите Красимир Вълчев и проф. Костадин Ангелов. Те се обявиха против предстоящото връщане на начален етап в системата на средното образование и детските градини присъствено от 4 януари.

На 4 януари отварят детските градини и училищата за ученици до 4. клас

Подобно решение, в условията на реалната епидемична обстановка, пряко излага на огромен риск живота и здравето на голяма част от българските граждани. Твърденията, че децата нямат основен принос за разпространението на  COVID-19 и че отварянето на училищата не представлява опасност, лесно могат да бъдат оборени, защото заключения въз основа на натрупана до момента  информация в света сочат обратното”, заявяват родителите.

Предлагат да има възможност да изберат дали детето им да учи дистанционно, както и в училищата да се носят маски във всички помещения. Уточняват, че шлемовете не бива да се приемат като заместител на маските.

Родителите настояват учителите да се тестват с бърз антигенен тест преди първи учебен час след връщането в клас, а след това в началото на всяка работна седмица.

В писмото искат още да се разредят учениците от начален етап в класните стаи, като се ползват помещенията на големите, така че да бъде избегнато излишно взаимодействие. А там където това не е възможно- да се изследват учениците след предварително оповестяване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама