Cоvid-19 по света: Без PCR и карантина за влизащите българи в Румъния

17:09, 04 яну 21 25 2875 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Румъния премахва задължителната 14-дневна карантина за влизащите от България, считано от 18.00 ч. днес. Решението е взето от Националния комитет за извънредни ситуации в страната, който актуализира списъка на рисковите държави. В него към момента има 43 страни, сред които не фигурира България.

По информация на българското посолство в Букурещ не е необходим PCR тест за гражданите, влизащи в Румъния от България, съобщиха от МВнР.

Нови ограничения в Норвегия

Норвегия ще наложи нови ограничения като мярка за борба с разпространението на коронавируса, в това число забрана за сервиране на алкохол в ресторантите и баровете, предаде агенция "Ройтерс".

Страната отчете нарастване на инфекциите през последния месец и в момента един болен човек инфектира средно 1.3 души, казват властите, предаде "Дневник". 

"Виждаме все повече признаци на нова вълна от инфекции", каза министър-председателката Ерна Сулберг на пресконференция. Като причини за нея тя изтъкна коледните и новогодишни тържества и появата на по-заразен щам на вируса, открит първо във Великобритания. За да не излезе епидемията от контрол, норвежците трябва да спрат социалния си живот през следващите две седмици, призова Сулберг.

Новият щам стигна и до Гърция

Четири случая на новата вариация на коронавируса са регистрирани в Гърция. Заразените са пристигнали наскоро от Великобритания и в момента са под карантина, предаде БНТ. 

Припомняме, че от неделя в Гърция важат нови по-строги мерки срещу разпространение на заразата. Те ще важат за една седмица. В съседната страна затвориха фризьорските салони и книжарниците, които работеха в дните около Коледа.  Остават отворени само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции. Вечерният час отново е от 21.00 часа до 5.00 сутринта. Излизането е разрешено само по спешност и на работа

Страната започна имунизация срещу патогена миналата седмица. Досега в Гърция има над 140 заразени и почти 5000 смъртни случаи. 

Новият щам на коронавируса, който бе регистриран за първи път във Великобритания, е по-заразен от първия, открит в Китай преди година. Наскоро бе регистрирана и трета разновидност на коронавируса в Репубрика Южна Африка.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Zuvilsnem 10:30, 04 яну 21

MONOCLONAL ANTI-RYK купить онлайн
Tegs: ESIRNA HUMAN BUB1 ESIRNA1 купить онлайн https://chimmed.ru/products/esirna-human-bub1-esirna1-id=1264401

MONOCLONAL ANTI-PER2 N-TERMINAL купить онлайн
ESIRNA HUMAN ARL1 ESIRNA1 купить онлайн
ESIRNA HUMAN ARL1 ESIRNA1 купить онлайн

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама