Само 57% от децата се върнаха в столичните градини и ясли

11:31, 05 яну 21 / София 25 2006 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Посещаемостта на детските градини и ясли в първия ден от отварянето им е била около 57%. Това е малко по-малко от обичайното за зимния сезон или около 25 000 деца, обяви зам.-кметът на София доц. Тодор Чобанов.

„На фона на случващото се с пандемията у нас и в света, родителите демонстрираха значително спокойствие. Очакваме известни промени през следващия ден, ще следим ситуацията“, заяви доц. Чобанов в ефира на БНТ.

От 18 януари връщат поетапно големите ученици в клас, ако ситуацията се подобри

Отсъствията на децата се извиняват служебно чрез подаване на заявление от родителите в свободна форма към директорите на детските градини. Това е добре установена практика, нека родителите да нямат притесения. Голяма част от експертите са на мнение, че колкото са по-малки децата, рискът да се заразят с коронавирус е по-малък, коментира още доц. Чобанов.

Данните в София са сравнително оптимистични в последните дни. Ефектът от празниците тепърва ще се усеща, но рискът в София в момента е 7-8 пъти по-нисък в сравнение с месеците октомври и ноември“, каза доц. Чобанов.

Той апелира към родителите да проявят висока отговорност и ако децата имат симптоми или самите те са контактни в никакъв случай да не ги изпращат на детска градина или на училище.

Всички 174 училища с изключение на два случая са отворени за най-малките. В единия случай проблемът е авария с парното, а в другия - с персонала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама