БСП казва ще подкрепи ли Радев за втори мандат след изборите

15:15, 06 яну 21 / Политика 25 2417 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Има ли напрежение между лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев? Ще го подкрепят ли социалистите за втори мандат? Ето само някои факти, на базата на които тези въпроси изглеждат резонни. Калоян Методиев вече не е шеф на кабинета на държавния глава, след като стана ясно, че е присъствал на тържество на левицата в Боровец. Водещият в партийната телевизия Стоил Рошкев сравни английския на президента с този на Борат, а на БСП им се наложи да обясняват, че това е негово лично мнение, а не тяхно поръчение. След като се заговори за възможна партия на Радев, президентът не отрече категорично, че такъв проект е възможен.

Калоян Методиев потвърди, че е напуснал президенството заради тържество на БСП

Отношенията ни с президента винаги са били принципни от начало до край. Партията не се меси в работата на президента - ние сме го издигнали, избран е с наша подкрепа, но е президент на всички българи“, заяви в ефира на БНР Корнелия Нинова. „Неговите решения са негова отговорност. Ние като партия имаме линия на поведение – и политическо, и парламентарно“, посочи тя.

По думите на Нинова „драмата“ между нея и Радев е силно преувеличена и интерпретирана“, без да се позовава на никакви факти.

Освен парламентарни, идват и президентски избори. „След парламентарните избори БСП ще реши дали да подкрепи евентуална кандидатура на Румен Радев за втори мандат“, обяви Корнелия Нинова.

От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят Румен Радев за втори мандат. „Няма как да се водим по решенията, скоростта или времето, в което други партии си обявяват намеренията“, каза по този повод тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама