Да беше жив Тодор Колев да види как „ги стигнахме американците”

09:05, 07 яну 21 25 2243 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Нахлуването на привърженици на президента Доналд Тръмп в Конгреса във Вашингтон предизвика отзвук в целия свят. И българите не останахме по-назад и типично по нашенски реагирахме с хумор на ситуацията. TOPNOVINI.BG подбра някои от най-интересните коментари в социалните мрежи .

Да беше жив Тодор Колев, да види как „ги стигнахме американците“, написа Весислава Танчева от БОЕЦ.

Връзка с песента на легендарния ни актьор направи и Иво Инджов.“ Великият Тодор Колев пееше "Кога ще ги стигнем американците?". Кажи-речи цели три дсетилетия си задавахме този въпрос. И когато съвсем се отчаяхме, че никога няма да ги стигнем, най-малкото защото си нямаме наш, истински Тръмп, те взеха, че... ни настигнаха нас! Днес центърът на световната суперсила с нахлулата тълпа в Конгреса прилича на страна от Третия свят. Прилича на България от 1997 г. и от 1990 г. Тогава тя скъсваше с комунистическото си минало, а стотици хиляди българи заминаха  отвъд океана, за да търсят своята "американска мечта"… Днес американската мечта е в лапите на националпопулизма, а САЩ са изправени пред върховно изпитание“, написа Инджов.

Четирима починали при щурма на Конгреса във Вашингтон

Потребители в социалните мрежи свързват случилото се в САЩ и с родния обществен живот. „Хаосът в конгреса в САЩ е с цел да отклони вниманието от леденото хоро“ и „Ако Конгресът на САЩ не успее да реши въпроса с избора на президент, последната дума има Общинският съвет на Мездра“, пишат в страницата „Колажи и карикатури“.

Това в Америка нямаше да се случи, ако изборите там се обслужваха от “Информационно обслужване”, посочи пък Венци Мицов.

Тазгодишната Сурва я направиха във Вашингтон, както имаха идея да играят мачове от Шампионската лига в Китай. Всичко комерсиализираха тея“, написа Самуил Петканов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама