COVID-19 по света: Извънредно положение в Токио

11:09, 07 яну 21 25 2155 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Японският премиер Йошихиде Суга обяви едномесечно извънредно положение в Токио и близките райони. Причината - случаите на коронавирус достигнаха нов рекорд в столицата.

"Има безпокойство бързото разпространение на новия коронавирус в цялата страна да не окаже голямо въздействие върху живота на хората и икономиката. Въз основа на това ние въвеждаме извънредно положение", каза Суга на заседание на правителствената работна група, действаща срещу пандемията, цитиран от БГНЕС.

Прилики и разлики между ваксините на „Moderna” и „Pfizer”

Португалия удължи извънредното положение до 15 януари

Португалия пък удължи извънредното положение до 15 януари, след като денонощният ръст на новозаразените в страната достигна рекорд от 10 027 души.

Страната разхлаби рестрикциите около Рождество, но ги затегна отново в новогодишната нощ със забрана за пътуване между населените места и за обществени събирания. За да се справят с пандемията депутатите удължиха извънредното положение с още една седмица.

Въведените в момента мерки включват нощен полицейски час от 23.00 ч. до 5.00 ч. сутринта и полудневна карантина от 13.00 ч. до 5.00 ч. сутринта през уикендите в много от общините в страната, съобщи БНР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама