Мутафчийски оттегли номинацията си за „Мъж на годината“

15:37, 07 яну 21 25 3022 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Председателят на Националния оперативен щаб и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски е оттеглил номинацията си за класацията „Мъж на годината“, още щом е разбрал за нея. Това обяви самият той по време на седмичния брифинг на щаба.

Късно снощи неприятно се изненадах и аз от това нещо. И първата ми работа бе да изпратя писмо на Радосвет Радев (собственик на Дарик радио – бел. ред) за оттегляне на подобна номинация. Не знам как се е случила и от кого се е случила“, посочи ген. Мутафчийски.

Мутафчийски и Мангъров в битка за „Мъж на годината“

Припомняме, че преди дни бяха обявени номинациите в традиционната класация на Дарик радио за приза „Мъж на годината“. Тази година номинираните са трима – ген. Венцислав Мутафчийски, доц. Атанас Мангъров и Максим и Стефан Иванови, които прекосиха изцяло със собствени сили Атлантическия океан за 105 дни.

По-късно организаторите преустановиха гласуването, а решението кой да бъде „Мъж на годината” за 2020 г. ще бъде взето от „Академията Мъж на годината” и обявено на церемония през месец март тази година.

На сайта е публикувано и част от писмото на Мутафчийски, в което се посочва: „Всяка една номинация или награда е израз на висока оценка за проявен професионализъм в дадена област. В сферата на здравеопазването признанието никога не е индивидуално, защото нашата дейност е съвкупност от усилията на голям и сплотен екип“.

В историята на конкурса двама номинирани са подавали молба за оттегляне от процеса по лични причини - това са номинациите на главния прокурор Борис Велчев и на треньора на “Левски” Станимир Стоилов.

От своя страна, Мангъров коментира случая пред dir.bg. „Какво значи "Мъж на годината", първо? По какво ще мерим мъжествеността - по дължина, по дебелина, по какво... Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се...", каза той.

Попитан дали думите му означават, че ще се оттегли подобно на Мутафчийски, той каза: "Какво да продължа, да си меря дължината на моята мъжественост или големината на еди какво. Не се излагайте повече".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама